Klanten van de online supermarkt Wink kunnen hun boodschappen voortaan ook oppikken in het treinstation van Ottignies. Als de test een succes blijkt, zal de dienst uitgebreid worden naar andere stations in België.

Treinreizigers die hun auto parkeren aan het station van Ottignies kunnen er vanaf nu hun online boodschappen van wink.be oppikken. Net als bij een gewoon drive-afhaalpunt van Wink, doe klanten eerst hun aankopen via de site of de app van Wink. Ze kunnen daarbij kiezen voor het station van Ottignies als afhaalpunt. Eens betaald, bereidt Wink de bestelling voor in zijn magazijn in Waver vanwaar die naar het treinstation gebracht wordt. Daar worden de boodschappen op een aangepaste temperatuur bewaard tot de klant ze ophaalt.

Wanneer hij uitstapt in het station van Ottignies, haalt de klant zijn auto op de parking en stopt hij even voor het afhaalpunt. De medewerker van Wink plaatst vervolgens zelf de zakken in de koffer in hoogstens 2 minuten. De dienst is 100% gratis, zonder minimaal bestellingsbedrag. Enkel de producten worden betaald, aan dezelfde prijs als in een gewone supermarkt.

Het afhalen kan gebeuren van maandag tot vrijdag van 15u30 tot 20u. De klant kan tot 10u zijn bestelling plaatsen en dezelfde dag afhalen, of de afhaling tot vijf dagen op voorhand plannen.

Tijdswinst

Volgens Cédric Antoine, algemeen directeur van Wink, past de nieuwe dienst perfect in de strategie van zijn enseigne. "We willen de levenskwaliteit van onze klanten verbeteren door hen tijd te doen uitsparen. Dankzij onze website, kunnen ze in alle gemak hun boodschappenmand online samenstellen. Aldus kunnen ze wekelijks gemakkelijk een halve dag uitsparen die ze dan aan sport, aan hun hobby's, aan hun gezin of hun vrienden kunnen besteden. Kortom, ze kunnen hun levenskwaliteit verbeteren door het gezwoeg van de boodschappen in de supermarkt te schrappen."

Het is niet de eerste uitbreiding van de diensten van Wink. Naast de drive-afhaalpunten, biedt Wink ook levering aan huis via bpost, afhaalpunten bij tankstations van Total en magazijnen van AMP en de ondernemingsafhaalpunten in samenwerking met conciërgedienst EasyDay. Nu komt daar nog een afhaalpunt in een treinstation bij. Cédric Antoine: "We willen zo veel mogelijk afgestemd zijn op het dagelijks leven van de consumenten, of ze zich nu met de trein of de auto verplaatsen, of liever willen dat hun boodschappen thuis geleverd worden om hun levenskwaliteit te verbeteren."

 

Test

De nieuwe dienst wordt momenteel uitgetest in het treinstation van Ottignies. Wink werkt hiervoor samen met de NMBS. De keuze viel op Ottignies omdat het station de meeste reizigers per dag telt van heel Wallonië. Als de test een succes blijkt, kunnen snel meer stations volgen.