De deadline voor het overnamebod van AB InBev op SABMiller nadert. Naar verluidt zou SABMiller een eerste bod van 87,5 miljard euro hebben afgewezen. Dat melden verschillende Britse media.

Op 14 oktober valt de wettelijke deadline voor een overnamebod van AB InBev. Het is dan ook gespannen afwachten wanneer de bierreus zijn officiële bod zal doen. Een eerste bod van 40 pond per aandeel, omgerekend alles samen zo'n 87,5 miljard euro, zou afgewezen zijn door SABMiller. Al is dit nieuws nergens officieel bevestigd, wijst het er wel op dat beide bedrijven actief aan het onderhandelen zijn.

De deadline die over een dikke week valt, is weliswaar niet honderd procent bindend. Beide partijen kunnen namelijk samen om uitstel vragen, waardoor de termijn eventueel verlengd kan worden. Meestal kan dit alleen als beide bedrijven bijna tot een akkoord zijn gekomen. Kan en wil AB InBev het bedrag ophoesten van, volgens analysten, zo'n 45 pond per aandeel of opgeteld 98,5 miljard euro? Tot er een officieel akkoord is zal het voorlopig nog even gissen.