Walmart gaat dit jaar wereldwijd 269 winkels sluiten. De grootste retailer ter wereld stopt met haar kleinste winkelformaat om zich te concentreren op e-commerce en de Supercentre-formule.

Van de 269 winkels die geschrapt worden, bevinden zich er 154 in de Verenigde Staten waaronder alle 102 Walmart Express-vestigingen. Dit waren de kleinste winkels van Walmart die al sinds 2011 in testfase waren, maar nu dus afgevoerd worden. Walmart zegt in de plaats van verder te investeren in Walmart Expres, het wil focussen op het versterken van de grotere Supercentres en de groeiende e-commerce- en Pickup-diensten. Verder worden in de VS nog 23 Neighborhood Markets, 12 Supercenters, 6 discount centers, en 4 Sam’s Clubs.

Onder de te sluiten winkels bevinden zich ook nog 115 winkels buiten de VS, waaronder 60 verlieslatende winkels in Brazilië en nog 55 kleine niet-rendabele winkels in de rest van Latijns Amerika. Deze sluitingen maken volgens Walmart deel uit van “het gedisciplineerd actief managen van het winkelportfolio”.

De retailer benadrukt ook dat het dit jaar internationaal tussen de 200 en 240 nieuwe winkels wil openen.