Visa wil de komende maanden contactloos betalen introduceren in ons land. Het betaalbedrijf bereidt onder de naam Visa Paywave een lancering voor bij “verschillende winkeliers en banken”. De onderhandelingen daarover lopen nog.

Aan de kassa betalen door je Visa-kaart voor een scanner te houden in plaats van in een betaalterminal te steken? Als het van Visa afhangt, kan het vanaf 2015 bij ons voor betalingen tot 20 euro. België loopt immers nog achter op het buitenland, waar contactloos betalen al langer populair is. In heel Europa zijn immers al meer dan 78 miljoen contactloze Visa-kaarten uitgegeven om kaarthouders in staat te stellen met een eenvoudige aanraking te betalen. 

Visa wil ook contactloos betalen via een aanraking met mobiele telefoons mogelijk te maken. Met contactloos betalen wordt de stap naar mobiel betalen met andere woorden nog maar erg klein.

2015: jaar van innovatie

Naast Visa Paywave, kondigde Visa op 3 februari nog enkele innovaties aan voor 2015. Zo is de digitale portefeuille van Visa (V.me), een dienst die vergelijkbaar is met PayPal ook klaar voor lancering.

2014: jaar van groei

In 2014 zag Visa het aantal transacties per kaart bij de handelaar vorig jaar toenemen met 5,6% tegenover 2013. De totale uitgaven per kaart stegen met 5% in België. Dat het gemiddelde bedrag per transacties 1% lager lag, wijst erop dat Visa steeds meer gebruikt wordt voor gewone alledaagse uitgaven. Het totale aantal Visa-kaarten steeg met 1,2 procent.