Een jaar nadat Gérard Lavinay en François-Melchior de Polignac werden aangesteld als Uitvoerend Directeur voor Goederen, Supply Chain en Concepten, en Uitvoerend Directeur Transformatie, Goederen en Partnerschappen, schudt Carrefour opnieuw de kaarten. Zo wordt Gérard Lavinay voortaan Uitvoerend Directeur bij Carrefour Italië en neemt François-Melchior de Polignac zijn plaats in.

Gérard Lavinay werd op 1 oktober 2018 aangesteld als de nieuwe Uitvoerend Directeur van Carrefour Italië. Hij zal daarbij direct rapporteren aan Alexandre Bompard en blijft bovendien lid van het Uitvoerend Comité. De 57-jarige Lavinay startte zijn carrière in 1980 bij Euromarché. Hij vervulde verschillende operationele functies in Frankrijk waaronder Directeur Supply Chain, Directeur Verse Producten en Directeur Supermarkten. Daarnaast werkte hij ook als Directeur Supermarkten in Griekenland en Uitvoerend Directeur bij Carrefour in Chili en België. Tussen 2013 en 2017 was hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Carrefour in Noord-Europa (België, Polen en Roemenië). Sindsdien neemt hij de taak van Uitvoerend Directeur voor Goederen, Supply Chain en Concepten op zich. Iedereen in België die ooit met hem samenwerkte, beschouwt hem nog steeds als een ondernemer in hart en nieren, een man van woorden en daden, en een hard werkende en charismatische leidersfiguur die ook gewend is om te onderhandelen met de sociale partners.

Net zoals dat eerder het geval was in België neemt François-Melchior de Polignac sinds 1 oktober de plaats in van Lavinay als Uitvoerend Directeur voor Goederen, Supply Chain en Concepten. Bijgevolg zal de 45-jarige François-Melchior nu ook zetelen in het Uitvoerend Comité. Hij begon zijn carrière als financieel controleur bij L’Oréal, voordat hij overstapte naar de Boston Consulting Group. In 2000 ging hij aan de slag als directeur van een Carrefour Hypermarkt, waarna hij Directeur Supermarkten werd in Polen. Na een transformatieproject voor de groep ging hij aan de slag als Uitvoerend Directeur voor Roemenië, om in 2013 de functie van Algemeen Directeur voor Carrefour België op zich te nemen. Sinds 2017 is hij werkzaam als Uitvoerend Directeur Transformatie, Goederen en Partnerschappen.