Veerle De Witte, CEO van DreamLand, heeft zopas aangekondigd dat ze op 1 februari 2024 de leiding van Standaard Boekhandel op zich neemt. Daarmee wordt ze de eerste vrouwelijke CEO van de boekenketen in 100 jaar.

Standaard Boekhandel heeft een primeur te pakken: voor het eerst in 100 jaar zal het bedrijf geleid worden door een vrouw en die eer is weggelegd voor Veerle De Witte, huidig CEO van DreamLand.  "Ik vind het een eer om de eerste vrouwelijke CEO te zijn maar hoop vooral dat we ooit in een tijdperk kunnen komen waar dergelijke vermelding niet meer van belang is.” Voor Veerle De Witte is dit nieuwe avontuur een mooie uitdaging, in het verlengde van haar rol als CEO van DreamLand, dat recent voor 75% werd overgenomen door ToyChamp. "DreamLand is een marktleider met een mooi product, medewerkers met passie en nog een heleboel stevige uitdagingen voor de boeg. Ik ben oprecht blij dat ik mee aan de basis heb mogen staan van de belangrijke stappen die we hebben genomen om een rendabele toekomst te garanderen. We hebben zware beslissingen genomen. Vandaag stellen we vast dat deze vanuit financieel oogpunt de juiste waren. Zonder echter te vergeten dat er veel persoonlijk leed is gevolgd uit de herstructurering", legt ze uit.

Wat betreft de integratie van haar nieuwe functie bij Standaard Boekhandel, denkt Veerle De Witte dat er veel gelijkenissen zullen zijn met de uitdagingen waarmee ze eerder bij DreamLand werd geconfronteerd. De twee merken zijn immers allebei marktleider. De nieuwe CEO van Standaard Boekhandel merkt ook op dat ze vooral de tijd wil nemen om samen met de teams van het bedrijf de uitdagingen te analyseren, zodat ze haar missie met succes kan uitvoeren: "Ik kijk er erg naar uit om op 1 februari 2024 te starten!"