Voedingsgroep Vandemoortele neemt LAG, marktleider in diepvries focaccia en brood op de Italiaanse markt, over. Met de overname versterkt Vandemoortele zijn aanwezigheid in Italië en breidt het zijn gamma uit met typisch Italiaanse producten, zoals focaccia en ciabatta.

“Deze overname ligt volledig in lijn met de groeistrategie van Vandemoortele en komt er naast onze eerder aangekondigde investeringen in nieuwe fabrieken in Lyon en Polen”, verklaart Jean Vandemoortele (Voorzitter van Vandemoortele). 

Paolo Soldateschi van LAG reageert dan weer: “Vandemoortele is een strategische partner om onze groeiplannen in Italië te ondersteunen. Wij kijken er eveneens naar uit om onze typische Genuaanse focaccia te kunnen exporteren naar Europa en de hele wereld.”

LAG (voluit Lanterna-Agritech) heeft drie fabrieken in Italië en produceert jaarlijks 80 miljoen kilo brood. Het bedrijf boekte in 2013 een omzet van 87 miljoen, en stelt 300 mensen tewerk. Hoeveel Vandemoortele betaalt voor LAG wordt niet bekend gemaakt, maar de deal zou eind januari al afgerond worden.