Onder niet geringe publieke belangstelling is vanmorgen in Antwerpen de eerste Jumbo City van het land geopend. “Deze winkel is een test voor Vlaanderen.”

Een arcade van witgele ballonnen verwelkomt de eerste klanten van Jumbo City op het Teniersplein in Antwerpen. Er weerklinkt opgewekte hitparademuziek die de koude, gierende wind buiten moet doen vergeten. Bij de opening van de eerste Jumbo stadswinkel van het land is er veel volk komen opdagen. Pers en kaderleden van Jumbo, maar ook veel klanten. De stadsformule van Jumbo heeft een hele mooie locatie gevonden, tussen het Centraal Station en de Meir. Een plaats waar veel winkelende dagjestoeristen, pendelaars en buurtbewoners passeren.

Jumbo City Antwerpen
©

Laura Ferreira Porto

On-the-go

In de winkel zijn op een oppervlakte van 600 vierkante meter zo’n 7.000 referenties te vinden. Co-winkelmanager Valentijn Van de Velde: “We hebben het klassieke assortiment aangevuld met een 400-tal producten die bestemd zijn voor on-the-go consumptie: éénpersoonsyoghurts, tapas, wraps, sandwiches, smoothies, voorgesneden fruit enzovoort. We willen er zijn voor klanten die op eender welk moment van de dag voorbijkomen, of het nu gewone Jumbo-klanten zijn die hier hun boodschappen willen doen of dagjestoeristen op zoek naar een snelle hap. De blikvanger is voor mij de verse keuken, waar onze medewerkers pizza, maaltijden en broodjes maken. Ik denk dat zij iets extra bieden op vlak van beleving en service voor de klant.”

Jumbo City Antwerpen
©

Laura Ferreira Porto

Testen

Er zijn nog geen plannen om de stadsformule op andere plekken in het land uit te rollen, zegt directeur België Peter Isaac. “We willen testen of de stadsformule aanslaat bij de Vlaamse consumenten. Na een grondige evaluatie bekijken we of er ook in andere steden een Jumbo City komt. We zien zeker nog mogelijkheden.” De Jumbo City is de zestiende winkel van Jumbo in ons land, volgende week opent er nog één in Kuurne, bij Kortrijk. Het is de laatste winkel van de Nederlandse supermarktketen die dit jaar opent in ons land. Voor volgend jaar staat de opening van 15 winkels op het programma. Jumbo hoopte sneller winkels te kunnen openen in ons land, maar wil nog altijd binnen de vooropgezette tijd honderd winkels in België hebben.