De onderhandelingen tussen directie en vakbonden bij Delhaize blijven moeizaam verlopen. De directie zou volgens De Morgen een groot deel van de geplande afvloeiingen via verplicht brugpensioen willen organiseren. Een voorstel dat de bonden resoluut afwijzen.

In het kader van het transformatieplan bij Delhaize, staan er 2.500 jobs op de tocht bij de supermarktketen. Een groot deel daarvan zou de directie willen realiseren door verplicht brugpensioen voor 55-plussers. Dat zou de directie althans voorgesteld hebben. De vakbonden wijzen elke vorm van verplicht brugpensioen alvast af, en zeggen enkel een vrijwillig brugpensioen te zullen aanvaarden.

Delhaize ontkent noch bevestigt het nieuws. “Het heeft geen zin om op elk mogelijk voorstel dat eventueel op tafel ligt te reageren. We willen alles bespreken met de vakbonden, niet in de pers. Als we elk mogelijk voorstel zo moeten bespreken, is het einde zoek", zegt woordvoerder Roel Dekelver aan De Morgen. 

Eindejaarsperiode in het gedrang?

De bediendevakbonden bij Delhaize hebben de directie vorige week opnieuw een ultimatum gesteld. Als er tegen de vergaderingen van 10 en 12 december niet meer rekening wordt gehouden met de bekommernissen van de bonden, dreigen zij met acties. Stakingen tijdens de oh zo belangrijke kerstperiode zouden Delhaize wel eens veel pijn kunnen doen. Al zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er zulke stakingen gepland zijn.