
-
Interview met Henk Jan Beltman, chief chocolate officer bij Tony's Chocolonely
-
Fotoreportage: achter de schermen bij de meest duurzame vis van Europa
-
Dossiers: gezouten snacks, Italiaanse keuken, vierde gamma, yoghurt, ijskoffie ...
De bediendebonden bij Delhaize hebben de directie een ultimatum gesteld: tegen de volgende vergadering op 21 november willen ze een voorstel dat tegemoet komt aan hun eisen. Dat stellen ze in een open brief aan de directie, weten De Standaard en Het Nieuwsblad.
De bonden laken in de brief dat de directie niet afwijkt van haar transformatieplan. “Ondanks ons herhaaldelijk en legitiem aandringen om eindelijk een aangepast voorstel van het plan te krijgen, is er geen enkele constructieve vooruitgang geboekt”, schrijven ze. Er wordt niet genoeg tegemoet gekomen aan de verwachtingen van de bonden, en ook een sterk commercieel plan ontbreekt volgens hen. Daarom stellen ze nu een ultimatum: “Tegen 21 november willen ze dat er een 'duidelijk en precies voorstel komt dat eindelijk beantwoordt aan onze eisen”, klinkt het.
Wat er gebeurt als er niet tegenmoet gekomen wordt aan die eisen, is onduidelijk. Maar vakbondsacties of zelfs het afspringen van de onderhandelingen lijkt niet ondenkbaar.
Interview met Henk Jan Beltman, chief chocolate officer bij Tony's Chocolonely
Fotoreportage: achter de schermen bij de meest duurzame vis van Europa
Dossiers: gezouten snacks, Italiaanse keuken, vierde gamma, yoghurt, ijskoffie ...
Wil je op de hoogte blijven van het laatste retailnieuws (Magazine), onze evenementen (Society) of onze opleidingen (Academy)?