Wij wilden weten wat de valkuilen zijn om een deftige webshop op poten te zetten, en aan wie konden we dat beter vragen dan aan de mensen van

webshopbeginnen.be, sinds begin dit jaar actief op de Belgische markt. We spraken met Erwin Vaneveld, CEO van Shoptrader en Cornelis Parlevliet van domeinguru.

Hoe zorg ik ervoor dat surfers mij vertrouwen?

Het is belangrijk om goed te laten zien wie je bent. Goed zichtbare contactinformatie, bedrijfsgegevens zoals uw BTW-nummer vermelden. Kortom, denk vanuit het perspectief van de klant. Daarnaast is een keurmerk ook een goede keuze als het gaat om betrouwbaarheid uitstralen. Een keurmerk vertelt de consument dat u gecontroleerd bent door een partij die zich richt op betrouwbaarheid.

Hoe vinden de klanten het product dat ze zoeken terug?

Meestal via de zoekbalk, maar dan moet de webwinkelier goede producttermen gebruiken, anders wordt een artikel niet gevonden. Anders via de categorieën. Maar opgelet, als er teveel subcategorieën worden aangemaakt ontstaat er weer onduidelijkheid. Met een filtermodule kunnen klanten hun zoektocht verfijnen, op maat, kleur,...

Kan ik mijn eigen rekening gebruiken voor de betalingen?

Persoonlijk zijn wij voorstanders van betaalproviders boven een directe koppeling met uw bank. Een betaalprovider focust zich namelijk enkel en alleen op goede transacties, terwijl een bank een veel grotere coöperatie is, waar webwinkelbetalingen slechts een tak van het bedrijf zijn.

Hoe geraak ik op nummer één in Google?

Helaas zult u hier zelf het nodige voor moeten doen. Allereerst uw meta-tags, deze tags worden gebruikt door Google om uw webwinkel en artikelen te indexeren. Ook hier, pas op! Google is geen fan van mensen die misbruik maken van hun tags, ‘too much’ kan zorgen voor een lagere classering. Een andere manier om producten goed aan te prijzen is via vergelijkingswebsites.

Kan webshopbeginnen.be mij hierbij helpen?

Wij bieden een compleet pakket om simpel een webwinkel op te starten. Nu denkt u waarschijnlijk, dat zijn enkel mooie woorden, daarom raad ik u aan om gratis en vrijblijvend een demowinkel bij ons te testen.