Torsten Hufnagel wordt de nieuwe CEO van Aldi Nord. Hij volgt Marc Heussinger op die vorige maand opstapte als topman van Aldi, na onenigheid binnen het bedrijf. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. 

Begin deze maand stapte Marc Heussinger op als CEO van Aldi Nord. Dat deed hij nadat er onenigheid ontstond rond de moderniseringstrategie van Aldi Nord. Volgens verschillende leden van het bedrijf en de oprichtersfamilie zou Heussinger het moderniseringsplan niet snel genoeg uitgevoerd hebben. Bovendien bleven ook de groeimarges onder de verwachtingen. In afwachting van een opvolger, stelde de discounter Torsten Hufnagel aan als voorlopige plaatsvervanger van Heussinger. Gelukkig heeft Aldi Nord ondertussen uiteindelijk toch een opvolger gevonden en dat is niemand minder dan…Hufnagel zelf. 'Een duidelijk signaal dat de modernisering van Aldi consequent moet verdergezet worden en dat er een groeistrategie moet uitgewerkt worden", verklaart het bedrijf. 

Torsten Hufnagel, die al sinds 1997 bij Aldi werkt, is sinds 2015 lid van de raad van bestuur. Hij wordt gezien als de grote strateeg achter het moderniseringsproject van Aldi, waarbij het bedrijf maar liefst 5 miljard euro investeert om al zijn filialen te vernieuwen. Tegen volgend jaar zouden zo 2.250 winkels in Duitsland vernieuwd moeten zijn In België investeerde de hard discounter maar liefst 350 miljoen euro om al zijn 450 winkels te moderniseren.

Ter herinnering, ook alle Belgische vestigingen behoren tot de Aldi Nord-tak.