Tesco treedt in de voetsporen van coffeeshops en hotels door zijn klanten gratis Wi-Fi diensten aan te bieden in haar winkels. Binnenkort zal u gratis kunnen surfen op het web terwijl u winkelt bij Tesco.

De dienst wordt momenteel uitgetest in vier vestigingen in de UK en zal draadloze internetverbindingen aanbieden voor smartphone- en laptop-gebruikers. Indien de tests succesvol zijn, zal de technologie ook in de andere Tesco’s in het Verenigd Koninkrijk uitgerold worden. Mike McNamara, Chief Information Officer van Tesco zei: “Ik denk dat het in alle winkels uitgerold zal worden”.

Deze stap zal het voor de klanten mogelijk maken om prijzen te vergelijken en product-beoordelingen te lezen terwijl zij aan het winkelen zijn.Volgens McNamara gebruiken consumenten nu al mobiele technologie om te vergelijken en op te zoeken of de supermarktprijzen wel competitief zijn.

“Je kan er op staan kijken en doen alsof er niets gebeurt… of je kan zeggen het is aan het gebeuren en ik ga helpen om het te laten gebeuren”, voegde McNamara er aan toe.

Het is echter absoluut niet de bedoeling om je neer te planten in de supermarkt om er doodleuk heel de dag YouTube-video’s te streamen. McNamara verzekert nog dat de dienst kan worden uitgeschakeld indien het over onverantwoord internetgebruik gaat.