Symeta Hybrid is een 100 procent dochter van Colruyt Group. De activiteiten zijn breed: van transactionele documentenstromen tot gepersonaliseerde communicatie via een veelheid aan kanalen. En van digitale archivering tot print- en maildiensten. Duurzaamheid zit in het DNA van Colruyt Group én dat van Symeta Hybrid. De firma zet al jaren volop in op verduurzamen en wil er in zijn sector zelfs een voortrekkersrol in spelen.

Goed om te weten

Symeta Hybrid is in zijn sector de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt.  Met een jaarlijkse omzet van 60 à 65 miljoen euro, circa 250 voltijdse medewerkers en klanten in onder andere retail, overheid, dienstensector, hr, banken en verzekeringen. De productiesites bevinden zich in Sint-Pieters Leeuw en Haasrode – perfect op elkaar afgestemd en grotendeels elkaars back-up en disaster   recovery plan-site.

Over de hele lijn duurzaamheid nastreven

Prangende problemen rond klimaat, milieu, energie, grondstoffen ... drukken ons met de neus op de feiten. Willen we de wereld leefbaar houden? Dan moeten we een paar versnellingen hoger schakelen op ecologisch vlak. Dat besef groeit gelukkig – óók bij de eindklant. Van leveranciers wordt verwacht dat ze hier actief mee bezig zijn. 

Symeta Hybrid werkt intensief aan toekomstgerichte oplossingen die mens en milieu respecteren en de ecologische afdruk verkleinen. Bovendien stelt het aan zijn partners en leveranciers dezelfde hoge eisen. 

Symeta
©

Symeta

Concreet en met bewezen effect

Een greep uit de duurzame initiatieven van Symeta Hybrid: 

  • maximaal hergebruik van hulp- en grondstoffen
  • beperking van milieu-uitstoot en afvalstromen 
  • gescheiden afvalstromen 
  • inkten op water- of plantaardige basis
  • 99 procent gerecycleerd papier
  • elektriciteit uit duurzame energiebronnen zoals wind en zon 
  • optimalisatie van transport en streven naar een korte keten
  • zonnepanelen op het dak van de site Brukom
  • milieuvriendelijke dragers voor POS-materiaal
  • minder vervuilende bedrijfswagens en meer aandacht voor alternatieven

Dat duurzaamheid een speerpunt is, wordt door onafhankelijke labels erkend. Het ISO 14001-certificaat garandeert professioneel milieumanagement voor alle productieactiviteiten, terwijl het FSC®-certificaat (C164464) verzekert dat papier enkel uit verantwoord beheerde bossen komt.

Klanten de juiste weg tonen

Ook voor zijn klanten trekt Symeta Hybrid alle registers open om hun transactionele en marketingcommunicatie te verduurzamen. Bijvoorbeeld door geen schadelijke plasticfolie te gebruiken bij verzendingen. De productiecapaciteit voor alternatieven (papierwikkel) werd de voorbije jaren gevoelig uitgebreid – een slimme zet gezien de gewijzigde wetgeving. 

Symeta Hybrid helpt zijn grote DM- en transactionele klanten ook om hun communicatie naar eindklanten relevanter en duurzamer te maken. Niet door papier te verbannen, maar door er gericht mee aan de slag te gaan.  Zo wordt er bespaard op papier, en krijgt de eindklant de juiste boodschap op de juiste drager. 

De expertise en diensten van Symeta Hybrid lenen zich voor de uiteenlopendste sectoren. Maar er is wel een gemene deler: een intense samenwerking op de lange termijn, met de generaties van morgen in het achterhoofd. 

Meer info?

Symeta Hybrid nv

Interleuvenlaan 50 • 3001 Leuven 

+32 16 84 10 50

Ferdinand Uylenbroeckstraat 51 • 1600 Sint-Pieters-Leeuw 

+32 2 360 01 90

info@symeta-hybrid.com

www.symeta-hybrid.com