Sushi Daily pakt uit met een nieuw project: ‘Sushi Daily Next’ in de Carrefour Hypermarkt in Oudergem tilt sushibeleving naar een nieuw niveau en laat toe nieuwe smaken te proeven. Er zijn exclusieve recepten, sushiworkshops en eetgelegenheid. België is het testland voor het project van Sushi Daily.

In 2010 revolutioneerde Sushi Daily de sushifoodtrend door het openen van sushikiosken in supermarkten, waar op en top verse sushi voor de ogen van de consument wordt bereid. Vandaag, zeven jaar later, 58 stands in België en meer dan 600 in Europa later, innoveert Sushi Daily opnieuw en lanceert een proefproject waarbij een extra dimensie aan de sushi-ervaring wordt aangeboden aan fans van Aziatische hapjes.

Japanse lekkernijen

Zo kunnen er nu nieuwe, originele gerechten worden ontdekt, bovenop de populaire en klassieke assortimenten. Dankzij ‘Sushi Daily Next’ is het voortaan mogelijk om met de verschillende variëteiten een ​volledige Japanse maaltijd samen te stellen: van aperitief tot dessert. Allemaal nieuw op het menu: Hiroge gerechtjes – smeerbeleg van gekookte vis als aperitief – nieuwe Hamachi sushigerechtjes met witte vis en warme soepen – miso of nog andere typische Japanse lekkernijen! Ook aan de vleesliefhebbers werd gedacht, voor hen zijn er de gloednieuwe sushicreaties met rundsvlees. Naast de Poke Bowls, maaltijden van rijst en gemarineerde visblokjes, overgewaaid uit Hawaï naar ons land en sedert deze zomer hier te vinden in de kiosken, heeft Sushi Daily ook twee nieuwe Soba saladegerechten met noedels in petto: één met garnalen en venkel en één met rauwkost met zaden en sesamvinaigrette. De zoetekauwen die worden dan weer getrakteerd op typische desserten zoals Makis chocolade banaan of Mochis.

Zelf sushi maken

Maar de grote verandering zit elders. Sushichefs bieden workshops aan, die hun skills en passie voor sushi zullen delen met iedereen die dat wenst, gedurende de maanden september en oktober. Deze lessen kunnen ook worden gevolgd in de andere Sushi Daily kiosken gedurende diezelfde periode. Sushi Daily lanceert zijn proefproject ‘Sushi Daily Next’ in drie Europese steden, waaronder Brussel (in de Carrefour Hypermarket van Oudergem) en biedt iedereen die verlekkerd is op deze Aziatische snacks de kans om helemaal op te gaan in de Sushi Daily beleving. “We gaan momenteel van start met een testfase van 3 maanden, en als het concept aanslaat zullen we overwegen om dit project te lanceren in meerdere kiosken in België en in Europa", zegt Bruno Tromeur, Co-CEO van KellyDeli (hoofdkantoor Sushi Daily)