Op woensdag werd een ontwerp-tekst unaniem gestemd in de commissie van de volksgezondheid en voedselveiligheid voor de vereenvoudiging en verduidelijking van de regels inzake de etikettering en samenstelling van voedingsmiddelen voor baby's en mensen met speciale medische behoeften. Deze verordening heeft ook betrekking op gluten intolerantie en een aantal een calorie-arme diëten. Deze update is voorgesteld om de consument te beschermen en de sector van de voedingswaren te verduidelijken.

De baby melk: De etikettering van flesvoeding voor zuigelingen tot één jaar zou, als het voorstel wordt aangenomen door het Parlement in eind mei, geen afbeeldingen meer mogen bevatten van baby’s noch beelden die het product idealiseren. De Parlementaire Commissie heeft ook aangegeven dat de Europese Commissie ook de situatie zou moeten herzien voor de groei bevorderende melk en nieuwe regels voorstellen, indien nodig.

Controle van het gewicht: De nieuwe reglementering zou ook de hypo- calorie diëten moeten regelen. D.w.z. de lage energie diëten en de zeer lage energie diëten (VLCD’s). De informatie hierover zou moeten worden onderworpen aan de regels voor gezondheidsclaims van 2006.

Gluten intolerantie: De Commissie voor Volksgezondheid en Veiligheid raadt aan, speciale regels voor de etikettering van gluten op te nemen in de wetgeving. Er zou moeten worden aangegeven "zeer laag glutengehalte" op producten die minder dan 100 mg gluten per kg bevatten en "glutenvrij" voor producten met minder dan 20 mg gluten per kg.