Stanley Black & Decker neemt  MTD Holdings, gespecialiseerd in outdoor uitrusting zoals tuintractoren en grasmaaiers, over. Samen vormen ze een wereldleider in de sector, goed voor 25 miljard dollar omzet.

Stanley Black & Decker legt 1,6 miljard dollar neer voor de overname van MTD Holdings, waaronder ook de merken Cub Cadet, Robomow en Troy-Bit. Het had al een aandeel van 20% in de onderneming, nu heeft het MTD Holdings helemaal in handen. MTD fabriceert tuintractoren, grasmaaiers en andere tuinuitrusting voor professionelen en particulieren. “We hebben de voorbij drie jaar rechtstreeks met MTD samengewerkt en we zijn onder de indruk van het managementteam, hun getalenteerde werknemers en MTD’s onvermoeibare toewijding voor innovatie in outdoors”, zegt CEO James Loree. “We hebben verschillende groeimotoren en hefbomen om marge-expansies en we kijken ernaar uit om de 7.500 werknemers van MTD te verwelkomen.” MTD heeft productieafdeling in Noord-Amerika en Europa.

De overname is goed getimed, zegt Anton Van Biesen, commercieel manager bij Full Moon, een gloednieuwe specialist in marktinformatie over de doe-het-zelf- en de tuinsector. “We hebben door de lockdown massaal het plezier van een tuin opnieuw leren kennen. We willen allemaal een mooie tuin en die onderhouden we het liefste met gereedschap dat naast handig, ook stijlvol is. Stanley Black&Decker geniet van een sterke marktpositie in de aangedreven gereedschappen voor de gazon en het snoeien, maar was tot nu toe minder aanwezig bij de grasmaaiers en volledig afwezig bij de handgereedschappen. Dankzij de overname van MTD vullen ze het spreekwoordelijke gat in hun assortiment met sterke merken als Wolf en Robomow die ook nog eens aan de design eisen van de consument voldoen.”