Medewerkers van vier Fnac-winkels hebben zaterdag spontaan het werk neergelegd. Ze pikken het niet dat er nog steeds geen akkoord bereikt is met de directie over de 57 jobs die zullen verdwijnen. Dat schrijft Belga. 

Zaterdag hebben medewerkers van vier Fnac-winkels in Brussel, Elsene, Luik en Louvain-la-Neuve spontaan het werk neergelegd. Aanleiding is het ontbreken van een akkoord tussen de directie en de vakbonden. Eind februari kondigde Fnac Belgium tijdens een buitengewone ondernemingsraad namelijk aan dat 57 van de 456 jobs in België geschrapt worden. Winkels zouden er niet verdwijnen. Ondertussen enkele maanden verder is er nog steeds geen overeenkomst bereikt tussen de directie en de vakbonden.

Afgelopen donderdag zaten beide partijen opnieuw rond de tafel, nadat het personeel een eerder voorstel van de directie verworpen had. De vakbonden kwamen op hun beurt met een tegenvoorstel, dat het tegenovergestelde was van dat wat de directie verwacht had. Daarop vroeg de directie extra tijd en werd de vergadering die vrijdag gepland stond geschrapt en verschoven naar 26 juni. Een zet die niet op veel bijval van het personeel kon rekenen. "Dat heeft het personeel boos gemaakt. De mensen leven al sinds februari met een zwaard van Damocles boven hun hoofd", vertelt CNE- vakbondsvrouw Anne-Marie Dierckx aan Belga. "Ze willen weten wat er met hen gaat gebeuren. De personeelsleden vragen de directie om sneller terug te keren naar de onderhandelingstafel en ze herinneren aan hun verzet tegen het plan dat oorspronkelijk door de directie was voorgelegd."

Of er nog meer acties zullen volgen, zal vandaag blijken. Wij houden u verder op de hoogte...