Retail Partners Colruyt Group test in zijn Spar Colruyt Group-winkels een nieuwe self-scanning oplossing die komaf moet maken met lange rijen aan de kassa. Dat maakte FutureProof Retail, marktleider op het vlak van line-free mobile checkout, zelf bekend. Het nieuws werd ons door Retail Partners Colruyt Group bevestigd.

Dankzij deze nieuwe selfscan checkout kunnen shoppers hun smartphones gebruiken om items te scannen terwijl ze aan het winkelen zijn. Ze kunnen het totale bedrag van hun winkelmandje op eenderwelk moment raadplegen en kunnen simpelweg betalen via hun gsm. Lange wachtrijen aan de checkouts zijn dus verleden tijd.

De nieuwe selfscan checkout zal weldra getest worden in de winkels van Spar Colruyt Group. "De proefperiode is nog niet gestart, maar dat zal niet lang meer duren", vertelt Retail Partners Colruyt Group ons. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat het bericht over de nieuwe selfscan checkout al verspreid zou worden, maar daar besliste de Amerikaanse leverancier anders over. Daarom besloot Retail Partners Corluyt Group om iedereen officieel op de hoogte te brengen van het nieuws.

Retail partners Colruyt Group hoopt dankzij dit proefproject om de koopbeleving van klanten te verbeteren, nieuwe consumenten aan te trekken, het aantal gekochte producten en de shoppingfrequentie te doen stijgen. Het systeem van FutureProof Retail sluit perfect aan bij de klantengetrouwheidsformules POS en Xtra die door Spar gebruikt worden. De retail group maakt daarnaast ook gebruik van de Scandit's Barcode Scanner SDK. Die moet het scanproces versnellen, zelfs in gevallen waarbij de barcode moeilijk te lezen is.

“We zijn enorm blij dat we een onderdeel mogen zijn van deze innovatiestrategie van Retail Partners Colruyt Group die klanten in winkels van Spar Colruyt Group toelaat om checkout-rijen te vermijden“, vertelt Di Di Chan, voorzitter van FutureProof Retail.

“Dankzij de self-scanning mobile checkout van FutureProof Retail kunnen we klanten een nieuwe manier van winkelen bieden. Ze zullen in de toekomst veel sneller hun boodschappen kunnen doen zonder te wachten aan de selfscankassa’s”, zegt Dirk Depoorter, CEO van Retail partners Colruyt Group. “Zeker voor consumenten die slechts een paar items nodig hebben, zal dit veel tijd besparen.”

Een video van het nieuwe systeem kunt u hier terugvinden.