Als de mededingingsautoriteiten er geen graten in zien, dan neemt de Chinese power toolsproducent CHERVON het iconische merk Skil over van de Bosch groep, aldus een mededeling van Chervon Ltd (HK). Beide bedrijven tekenden op 23 augustus een princiepsovereenkomst.

De samenwerking tussen Bosch en Chervon gaat terug tot 2003. Toen werd de fabrikant één van de OEM-toeleveranciers van Bosch Power Tools. De samenwerking mondde in 2007 zelfs uit in een gezamenlijke fabriek in Nanjing (CN): Bovon Power Tools waar beiden partners samen stationair gereedschap ontwikkelen.

De vader van de cirkelzaag

Skil was een Amerikaans bedrijf, opgericht in 1924 en staat bekend als de vader van de electrische cirkelzaag, die zelfs vandaag nog in de US een "Skilsaw" wordt genoemd. In de jaren '60 breidde Skil uit naar Europa om uit te groeien tot één van de top-3 merken in electrisch gereedschap. Het bedrijf werd in 1996 overgenomen door de Bosch groep. Twintig jaar later verhuist het dus naar China. 

Chervon is niet aan zijn proefstuk toe. In 2013 nam het reeds een andere iconisch Duits merk over: FLEX.

De overname is de tweede grote verschuiving op een jaar tijd in de branche. Lees ook Hitachi neemt Metabo over - Toelichting