Voedingsmiddelenbeurs SIAL Parijs viert dit jaar zijn 50e verjaardag, en ook dit jaar werden de SIAL Innovatieprijzen 2014 uitgereikt. En Frankrijk voert duidelijk de ranglijst aan, want de drie medaillewinnaars komen uit dit land. Vijftien producten hadden de strijd aangebonden.

Goud voor New Food Packings

Het goud is voor New Food Packings voor Twist, een gamma bereide maaltijden in een doos met een apart deksel voor de saus. De afsluiting die voorkomt dat het product met saus wordt overgoten, gaat open door een eenvoudige draai aan het deksel. Dankzij dit systeem wordt het product beter bewaard en blijven de smaakeigenschappen behouden Het vorkje is ingesloten en het gerecht wordt in de magnetron opgewarmd.

Zilver voor Yooji

De zilveren medaille is gewonnen door Yooji voor zijn biologische diepvriesporties voor baby's. De vis- en vleesblokjes van Yooji zijn in samenwerking met kinderartsen en voedingsdeskundigen ontwikkeld. Door ze te snijden en vervolgens snel in te vriezen, behouden hun volledige smaake en alle voedzame eigenschappen. Het product bevat geen additieven of bewaarmiddelen. Bovendien zijn de blokjes zijn individueel verpakt. Een ander product uit het gamma is de biologische diepvries groentenpuree in deelblokjes van 20g.

Brons voor Prêt à Pousser (Frankrijk) en CAP Portugal (Portugal)

Ook de bronzen medaille is voor een Frans bedrijf, maar deze wordt gedeeld met een Portugese onderneming die hetzelfde product voorstelde. Prêt-à-Pousser (Frankrijk) en Eco-Gumelo (Portugal) bieden de consumenten de mogelijkheid in de kartonnen doos hun oesterzwammen te kweken. Teelaarde op basis van gerecycleerd koffiedik. Verstuiver ingesloten.

De andere kandidaten waren: