Het Belgische filiaal van de HighCo groep, Shelf Service, gaat samen met het Luxemburgse filiaal over in nieuwe handen. Shelf Service gaat voortaan zijn eigen weg met de steun van een groep Belgische aandeelhouders.

Het bedrijf heeft zonet een persbericht verstuurd waarin het bekend gemaakt heeft dat het opnieuw onafhankelijk is, met de steun van "een groep ambitieuze aandeelhouders die goed verankerd zitten in de verhoudingen tussen merken en retailers in de Benelux." Shelf Service, in 1991 mee opgericht werd door zijn huidige CEO Gerrit Van Reeth, is al bijna dertig jaar actief in het ondersteunen van retailers en merken met een breed gamma van communicatie- en promotiemiddelen in de Benelux. 

De huidige teams worden niet gewijzigd en blijven opereren onder leiding van Gerrit Van Reeth. Met het van bij de opstart ontwikkeld en uniek ‘Cash Point’ product, een couponingsysteem aan het schap, biedt het bedrijf momenteel vele andere oplossingen aan: van shelf stoppers tot interactieve kiosken. Shelf Service blijft dé referentie op de Belgische en Luxemburgse markt voor de bediening van zowel retailers als merken.  Shelf Service telt momenteel 126 werknemers en realiseert een jaarlijkse omzet van € 15 miljoen.

Tien jaar na zijn oprichting werd Shelf Service onderdeel van de Franse groep HighCo. Die blijft vandaag in België actief met HighCo Data. Shelf Service wordt opnieuw autonoom en verklaart dat het "wil verdergaan met zijn expansie en een belangrijke speler wil blijven in de activering van consumenten. De aandeelhouders onderhouden Shelf Service in de ontwikkeling van flexibele en snelle diensten voor retailers en merken, zowel lokaal als nationaal. De nieuwe groep wil de positie van Shelf Service op de markt versterken en de middelen ter beschikking stellen om zijn activiteiten naar andere sectoren uit te breiden."

Gerrit Van Reeth, CEO de Shelf Service: "Shelf Service heeft zich vanaf het begin gepositioneerd als een essentiële partner in de retailwereld met telkens het oog op het nemen van juiste beslissingen. De toetreding tot de HighCo groep zo'n 20 jaar geleden was toen de juiste beslissing. Deze "HighCo" periode heeft ons trouwens ook veel gebracht. Ik wil het management van HighCo in Frankrijk bedanken voor al deze mooie jaren van samenwerking. De komst van de nieuwe aandeelhouders zal Shelf Service buitengewone vooruitzichten bieden voor de toekomst op korte, middellange en lange termijn. We zullen ons uiterste best doen om de excellente samenwerking met onze klanten en partners verder te zetten en uit te breiden. Ik ben trots dat ik samen met mijn teams en de nieuwe aandeelhouders een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Shelf Service kan beginnen.”