Op 28 maart wordt tijdens Shopper’s Day een spreker van formaat verwacht: Serge Papin. De CEO maakte van de Franse foodretailer Système U een grote speler en heeft oog voor digitale innovatie. Het gesprek dat hij met Richard Caillat (CEO van de HighCo groep) zal voeren over de verkoop op afstand in de toekomst, zal ongetwijfeld interessante invalshoeken opleveren. Bovendien kan u zelf kennis maken met deze charismatische bedrijfsleider. Een kort portret:

Toen Papin Jean-Claude Jaunait ontmoette, stond die op het punt om van Unico (een groep coöperatieven die kleine Franse handelaars bedienden) een echte keten te maken: Super U. Hij maakt zo’n goede indruk dat Januait hem onmiddelijk aanneemt. Papin blijkt op de afdeling communicatie al snel een natuurtalent. Hij lanceert Super U met een uitgebreide reclamecampagne en de slogan “Les nouveaux commerçants” (de nieuwe winkeliers). Wanneer Jean-Claude Jaunait in 2005 op pensioen gaat, wordt Serge Papin tot voorzitter verkozen. Onder Papin groeit Système U uit tot de vierde retailer van Frankrijk . In 2012 tekende de keten een recordgroei van 11% op en vandaag bedraagt het marktaandeel van Système U meer dan 10%. Die groei wil Papin verderzetten, en tegen 2015 wil hij de omzet van 17,5 naar 20 miljard euro doen stijgen.

Papin is ook mee met de digitale kanalen. Hij beheerst de nieuwe media perfect, en communiceert bijvoorbeeld geregeld via twitter. Maar hij wil ook de trein van de e-commerce niet missen.

Papin is ervan overtuigd dat de verkoop van op afstand in de toekomst complementair zal zijn met de bestaande modellen. Voor verse artikelen zal er naar de klassieke winkel gegaan worden, terwijl stockeerbare artikelen online besteld worden. Net als alle Franse tenoren ontwikkelt Système U ook de drive-formule. Tegen 2018 moeten er duizend operationeel zijn.

Système U kocht ook het e-commerceportaal Telemarket in 2011, een pionier van de foodsupermarkt op afstand. Een gedurfde zet, want het systeem is na 25 jaar nog altijd niet rendabel. We zijn dan ook benieuwd wat Serge Papin hierover te vertellen zal hebben op Shopper’s Day.

PRAKTISCHE INFO:

Shopper’s Day

Schrijf u nu in!

Programma

Donderdag 28 maart 2013

IMAGIBRAINE

Boulevard de France

1420 Eigenbrakel

INFO

www.shoppersday.be

events@gondola.be

+32 (0)15/627.918