De elektronica-keten Saturn verdwijnt binnenkort uit België. Vier vestigingen worden omgevormd tot Media Markt-winkels, en de Saturn op de Antwerpse Meir sluit de deuren.

De directie van Media Markt – Saturn België (Metro) maakte tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekend dat de Saturns in Kortrijk, Brugge, Wilrijk en Luik omgeturnd worden tot Media Markt-vestigingen. “De groep wil in België volop inzetten op de verdere groei van het merk Media Markt”, klinkt het in een persbericht. Saturn was dan ook nooit zo succesvol als zijn zustermerk in ons land, en ook in Zwisterland werd deze omschakeling al gemaakt. “Deze maatregelen bieden de beste waarborg om de marktleiderpositie van Media Markt in België te ondersteunen én om de concurrentie met de pure online retailers aan te gaan”, klinkt het.

Enkel de Saturn in de Antwerpse stadsfeestzaal moet de deuren sleuten. De winkel ligt immers op wandelafstand van de Media Markt op de Keyserlei, waardoor een omschakeling “onhaalbaar” is. De 54 werknemers verliezen hun job, maar de directie wil naakte ontslagen vermijden door personeel tewerk te stellen in nieuwe vestigingen van Media Markt. Ook verwacht het bedrijf dat de omzet van de Media Markt op de Keyserlei door de sluiting van Saturn zal stijgen, wat mogelijk nieuwe jobs met zich meebrengt.

Met de omgevormde winkels bijgeteld, zal Media Markt 21 winkels hebben in ons land. In november opent nog een nieuwe winkel in Mechelen, en in 2014 volgt Turnhout.