De Duitse supermarktketen Rewe lanceert een nieuw "volledig veganistisch" concept. Met een aanbod van meer dan 2700 artikelen is het de eerste 100% veganistische supermarkt in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Rewe heeft zijn eerste "volledig veganistische" supermarkt geopend in Berlijn. Op een kleine oppervlakte van 212 vierkante meter biedt de 100% veganistische Rewe meer dan 2.700 veganistische producten – bijna twee keer zoveel als het traditionele veganistische assortiment in de Rewe-winkels, dat wordt geschat op 'slechts' 1.400 artikelen. Het nieuwe concept brengt bijna 300 merken samen, waaronder de bekendste in de vegan categorie zoals Oatly en Alpro, maar ook Rewe's eigen merken: Rewe Bio + Vegan, Rewe Bio, Rewe Beste Wahl en Vivess. "BioVegan producten zijn exclusief verkrijgbaar - van gebakmixen tot dressings en pastatoppings", leest het persbericht van de Rewe Group. Naast plantaardige producten ligt de nadruk ook op lokale ingrediënten, met een aantal producten en merken uit Berlijn, waaronder biologische chips van Heimatgut, cornflakes van Wholey, kommen van Goodbank en veganistische eierlikeur van Mampe.

Rewe - 100 % végétal
©

Rewe

De volledig veganistische Rewe wordt gepresenteerd als een supermarkt op zich, waar voor ieder wat wils is. "Als je op zoek bent naar een snack voor onderweg of gewoon iets nieuws wilt proberen, ben je hier aan het juiste adres. Zelfs wie zijn wekelijkse boodschappen wil doen, vindt hier alles", zegt Dennis Henkelmann, de manager van de winkel in Berlijn, die in de buurt al de 'standaard' Rewe uitbaat. "We zijn een echte supermarkt, maar dan puur plantaardig.” De nieuwe Rewe heeft een groente- en fruitafdeling, een verse salade- en sushibar, een gekoelde productenhoek, plantaardige dranken, noten, kruiden, bakkerij-ingrediënten en een drogisterij in het midden van de winkel. Er is ook een snackbar, een bevroren ijshoek en een ruime keuze aan gebak. Allemaal 100% plantaardig natuurlijk.

Rewe - 100 % végétal
©

Rewe

De winkel opende op 11 april, met 12 medewerkers die speciaal zijn opgeleid in het plantaardige assortiment. Het is gevestigd aan de Warschauer Brücke in Friedrichshain, een populaire en drukke wijk van de hoofdstad. Het ligt ook dicht bij de S-Bahn (stadstrein), flats en kantoren. Daarom is het assortiment bakkerijproducten uitgebreid tot 40 verschillende producten, geschikt voor elk consumptiemoment. "Met 'REWE voll pflanzlich' laten we zien hoe gevarieerd en uitgebreid de keuze aan veganistische producten is. In het verleden zijn we meerdere malen erkend als veganistische pionier in de levensmiddelenhandel en we zijn ook bemoedigd door de sterke steun die we van onze klanten hebben ontvangen", aldus Peter Maly, lid van de raad van bestuur van de Rewe Group.