Supermarktketen Jumbo gaat al zijn winkels in eigen beheer reorganiseren. Honderden banen gaan daardoor verloren, al kunnen getroffen medewerkers intern solliciteren voor nieuwe functies. 

Grote veranderingen bij Jumbo. De Nederlandse supermarktketen houdt een reorganisatie bij al zijn winkels in eigen beheer, goed voor zo’n 322 van de 687 vestigingen. Door een veranderde winkelorganisatie, die ingaat vanaf 13 september, vallen de functies ‘afdelingschef’ en ‘eerste medewerker’ weg. Dat schrijft RTL Z, dat een brief aan het personeel kon inkijken. Toch zouden er volgens Jumbo geen jobs verdwijnen. "De inhoud van een aantal functies zal wel veranderen, waarbij we sterk inzetten op talentontwikkeling", stelt het bedrijf in een persbericht. "Verder komt een aantal functies te vervallen, waarvoor passende functies in de plaats komen. Medewerkers met een vast contract krijgen voorrang bij het solliciteren op een nieuwe functie." Of er evenveel functies bijkomen dan er verdwijnen is niet duidelijk.

Het nieuws van de reorganisatie komt als een verrassing volgens de vakbonden, zeker gezien de sterke verkoopcijfers die Jumbo vorig jaar behaalde. De supermarktketen draaide toen een omzet van zo'n 9,7 miljard euro, ofwel een stijging van 15% als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast steeg het brutobedrijfsresultaat (ebitda) met 21% tot 736 miljoen.