Winkelvastgoedspecialist Redevco heeft de rechten van het hoofdkantoor van Carrefour Belgium en de bijhorende hypermarkt verkocht aan Teychené Invest Belgique, Belgische dochtermaatschappij van de Franse investeerder La Financière Teychené.

Het iconische gebouw aan de Olympiadenlaan te Evere, ook bekend als “La Tour d’Evere, was het voormalige hoofdkantoor van de vroegere GIB-groep, goed voor een kantooroppervlakte van ca. 21.000 m², 8.000 m² archieven en ca. 1000 parkeerplaatsen. Het huurcontract voor de kantoren, het huidige hoofdkantoor van Carrefour België, werd begin 2013 hernieuwd voor een vaste periode van 8 jaar.

Redevco verkoopt het Carrefour-hoofdkwartier nu aan Teychené Invest. “Op die manier blijft Redevco de samenstelling van haar portefeuille herschikken en beperkt ze bovendien haar blootstelling in kantoorvastgoed.  Ten gevolge van deze transactie bestaat de Belgische portefeuille van Redevco 100 % uit winkelvastgoed”, zegt Eric Van Dyck, Managing Director Redevco Belgium.

De ca. 10.000 m² grote hypermarkt waarvoor Carrefour onlangs haar huurcontract verlengde, en het winkelcentrum met horecavoorzieningen (ca. 4.250 m²) werden eveneens overgedragen. Met deze transactie ter waarde van bijna 50 miljoen euro heeft Redevco haar portefeuille in België naar 100% retail teruggebracht.

Met zijn nieuwe aanwinst wil de groep Teychené haar Belgische portefeuille uitbouwen en zich bevestigen als grote speler op de Belgische vastgoedmarkt.