Q8 versterkt zijn Belgische netwerk fors dankzij de overname van 75 tankstations van U Car Services en VP Oil, die allebei deel uitmaken van de Uhoda Group. Daardoor eindigt het Q8-netwerk op 540 stations, ofwel een groei van 15%. Voor zijn partner Delhaize betekent dit 6 nieuwe Shop&Go’s.

De tankstations die overgenomen worden liggen vooral in Luik en Limburg, waar Q8 in vergelijking met andere delen van het land minder sterk aanwezig was. “Dankzij de overname hebben we ons aanbod dus optimaal gespreid. De 75 stations die we overnemen zijn dus perfect complementair met ons bestaande netwerk, dat met een zesde groeit. Door dit gevoelig grotere netwerk kunnen we onze strategie van sterkere klantgerichtheid en uitgebreidere mobiliteitsproducten en -diensten ten volle uitrollen”, vertelt Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe. “We zijn trots dat we via deze investering onze sterke positie in België verder verstevigen.”

“De sector van automobielservices en de brandstofsector in het bijzonder, evolueert snel. Wij hebben besloten ons te concentreren op ons shopmanagement en de verdere uitbouw van onze carwashactiviteit”, voegt Stéphan Uhoda, CEO van de Uhoda Group, er nog aan toe.

6 Shop&Go’s en 12 Panos-corners extra

De overname past in de toekomststrategie van Q8 die nog meer nadruk legt op een maximale connectie met de klant. “Dankzij een nog groter netwerk staan we letterlijk dichter bij onze klanten. Zo kunnen we onze sterke ambities op het vlak van klantgerichtheid met ons aanbod van Delhaize Shop & Go, Panos, Nespresso en ons gloednieuwe Q8 smiles programma ten volle benutten”, verklaart Koen Vankelst.

Door deze overname telt Q8 in totaal zo’n 540 tankstations: 325 bemande stations, 215 onbemande stations, 126 stations met Shop & Go (tegenover 120 vroeger) en 122 stations met Panos (tegenover 110).

Rebranding

65 van de 75 stations zijn momenteel nog actief onder verschillende merknamen en de meesten zullen in de toekomst een rebranding naar de Q8 huisstijl ondergaan. De afronding van de overname wordt verwacht in de komende maanden en is onder voorbehoud van verschillende voorwaarden waaronder de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteiten.