Provestel heeft de tot nu grootste transactie van 2013 in het winkelvastgoed gerealiseerd. Het investeringsvennootschap kocht een winkelportfolio van Redevco ter waarde van 45 miljoen euro.

Provestel kocht een pakket baanwinkels en binnenstedelijke panden van Redevco dat bestond uit 7 voornamelijk Vlaamse sites met een totale oppervlakte van 50.500 m², die verhuurd worden aan ketens als Match, Carrefour, McDonalds, H&M, C&A, enBrico. 2 van de 7 sites werden onmiddellijk weer verkocht door Provestel verkocht. De overige 5 houdt Provestel momenteel in portefeuille, en omvatten onder meer een retailpark in Moeskroen (Carrefour-site), Heusden Zolder (Carrefour en Brico), Mol (C&A) en Herentals (C&A en Hema).

Met een volume van ongeveer 45 miljoen euro is deze verkoop de grootste investeringstransactie voor België dit jaar, waarmee het de andere grotere retaildeals achter zich laat. “De vraag van investeerders naar kwalitatief winkelvastgoed blijft hoge toppen scheren omdat het spaarboekje weinig rendeert en de beurzen erg volatiel blijven. Naast de locatie is ook de kwaliteit van de huurders van groot belang, omdat die een goede solvabiliteit garanderen aan de kopers. Dit blijkt ook weer uit de verkoop van deze portefeuille met AAA-huurders als Mc Donalds, H&M, C&A, enz.” stelt Bart Joosten (Cushman & Wakefield).