Supermarktketen Lidl is aan de bouw van haar vijfde Belgische distributiecentrum in Marche-en-Famenne begonnen. Vandaag werd de eerste steen gelegd door niemand minder dan eerste minister Charles Michel.

De aanleg van het nieuwe distributiecentrum werd al twee jaar geleden aangekondigd, maar is nu ook echt van start gegaan. De eerste steen werd vandaag (23 februari 2016) gelegd door premier Charles Michel, minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s Willy Borsus, burgemeester van Marche-en-Famenne André Bouchat en CEO van Lidl België Boudewijn van den Brand.

 

Operationeel in 2017

De supermarktketen heeft voor het nieuwe distributiecentrum een terrein van 137.000 vierkante meter aangekocht in het bedrijvenpark van Aye (Marche-en-Famenne) in de provincie Luxemburg. Met deze nieuwe stap wil de discounter 60 van zijn Lidl-winkels in de provincies Luik, Namen, Luxemburg en het Groothertogdom Luxemburg gaan bevoorraden. Lidl investeert 50 miljoen in het nieuwe verdeelcentrum, dat vanaf maart 2017 operationeel moet zijn. 

Nog maar enkele weken geleden opende Lidl haar vierde distributiecentrum in Genk. De discounter investeerde meer dan 18 miljoen euro in het logistieke centrum, dat de toekomstige groei in Limburg en Luik moet opvangen.

Duurzaam 

Er zullen veel duurzame accenten en veel technologische vernieuwingen in het nieuwe dc worden verwerkt zoals het gebruik van ledverlichting, fotovoltaïsche zonnepanelen, begroeide daken voor kantoren en een efficiënt koelsysteem. Lidl heeft namelijk de ambitie om het duurzame BREEAM-certificaat ‘uitstekend’ te verwerven (de meest gebruikte evaluatiemethode geworden om de milieuprestaties van een gebouw te beschrijven).