Het gaat snel voor PostNL. Door de toename van shoppen via internet groeit het pakketverkeer in België. De eerste 6 maanden van 2014 laat een groei van ruim 25% zien, t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. PostNL startte op 30 juli de uitbreiding van PostNL Pakketten in België. De uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van PostNL en Kariboo. Het netwerk bestaat nu uit 500 punten over heel België waar men pakketten kan afgeven voor verzending. Op 300 van deze locaties kan men pakketten ook ophalen. PostNL streeft naar verdere uitbreiding van het netwerk tot 800 punten in België in 2018.

Daarnaast zal PostNL vanaf 30 augustus de leveringen van Coolblue ook op zondagmiddag verzorgen. Daarmee is Coolblue de eerste grote webwinkel die 7 dagen op 7 pakjes gaat bezorgen. Voor alle bestellingen geldt dan: voor zaterdag 23:59 uur besteld, zondag tussen 12:00 en 18:00 uur gratis aan huis geleverd.

Zondaglevering past bij het streven van Coolblue om klanten steeds meer controle te geven over hun leveringsmoment. Eerder introduceerde Coolblue al als eerste in België en Nederland VandaagNog, waarmee bestellingen voor 15.00 uur dezelfde dag geleverd kunnen worden. Ook levering op een specifiek tijdvak, afhalen bij de meer dan 1.100 bpack@bpost-afhaalpunten en levering bij één van de 7 Coolblue-winkels is mogelijk.

Alleen de heel grote producten zoals tv’s en wasmachines zijn uitgesloten van deze nieuwe dienst en ook voor abonnementen moet je een nachtje langer (niet) slapen. Verder geldt de zondaglevering voor vrijwel alle 40.000 producten die Coolblue verkoopt.