Pierre-Olivier Beckers, die tot 2013 gedelegeerd bestuurder was van Delhaize Group, zal de supermarktgroep in mei helemaal verlaten. Delhaize geeft aan dat de ex-CEO geen vernieuwing vraagt van zijn bestuursmandaat bij de retailer.

Beckers was sinds 1995 lid van de raad van bestuur bij Delhaize, en was tussen 1995 en 2013 CEO van de retailgroep. In 2013 nam Frans Muller de fakkel over, maar Pierre-Olivier Beckers behield wel nog zijn zitje in de raad van bestuur. Ook dat mandaat zal hij nu opgeven, waarmee hij Delhaize volledig verlaat.

Hoewel de internationalisering onder Beckers niet overaleven goed uitpakte, zijn er niets dan lovende woorden voor de Belg. Mats Jansson, Voorzitter van de Raad van Bestuur, verklaarde: “Pierre-Olivier heeft meer dan 30 jaar lang voor Delhaize gewerkt. De laatste 15 jaar heeft hij de onderneming geleid en maakte deel uit van de Raad van Bestuur. Hij gaf blijk van een geweldig leiderschap in het aansturen van het bedrijf gedurende uitdagende tijden. Pierre-Olivier verpersoonlijkte zeer sterke waarden en toonde een groot respect voor de mensen. Een aantal belangrijke initiatieven die onder zijn leiderschap gestart zijn beginnen nu hun vruchten af te werpen en plaatsen ons in een goed daglicht voor een duurzame groei. Ik wil hem bedanken en hem het allerbeste toewensen voor de toekomst.”