Delhaize Groep heeft vandaag bekend gemaakt dat haar voorzitter en CEO Pierre-Olivier Beckers zijn functie tegen het einde van dit jaar zal neerleggen. Beckers blijft nog aan tot een opvolger gevonden wordt. Daarna zal hij in de Raad van Bestuur zetelen als niet-uitvoerende bestuurder.

“De Raad van Bestuur en ik vinden dat dit het juiste moment is om een opvolger te vinden die de Groep en haar evolutie naar de toekomst zal leiden”, verklaart Beckers. De zoektocht naar een nieuwe CEO is inmiddels gestart en zal zowel intern als extern gebeuren.

Beckers is al 30 jaar in dienst bij Delhaize, waarvan bijna 15 jaar als voorzitter en CEO van Delhaize Groep. Onder zijn leiderschap groeide de keten uit tot een internationaal geïntegreerde groep met 3.411 winkels in tien landen, verdeeld over drie continenten. Ook de omzet steeg van €12,9 tot €22,6 miljard onder Beckers. De laatste twee jaar had de groep het echter moeilijk, vooral in de VS, waar Delhaize ongeveer 64% van haar omzet haalt.

Delhaize Groep maakte onlangs echter onverwacht positieve voorlopige cijfers bekend voor zowel Amerika als de thuismarkt. Op een langetermijnstrategie blijft het nog wachten, en het uitstel van investeerdersevenement Capital Markets Day en het ontslag van Pierre-Olivier Beckers wijzen erop dat er voor de retailer nog veel pistes open liggen.