Tot niemands grote verbazing kondigt diepvriesspecialist Picard Surgelés aan dat het haar vestigingen in Vlaanderen sluit. In tegenstelling tot in Wallonië en Brussel genoot Picard in Vlaanderen geen bekendheid. 

Amper twee jaar geleden, was CEO Philippe Pauze nog erg optimistisch over de slaagkansen in Vlaanderen bij de opening van de eerste Vlaamse vestiging in de Antwerpse Nationalestraat. Een valse hoop blijkt vandaag, nu Picard haar winkels in Antwerpen, Mortsel en Brasschaat sluit en wegtrekt uit Vlaanderen. Alleen de vestiging in Knokke blijft gespaard. Eenvoudigweg omdat de badplaats veel Franstalige bezoekers lokt, wat meteen ook het succes van de winkel verklaart. In januari nog deed de CEO van Picard Surgelés België, Didier Decoster, geheimzinnig over de verkoopcijfers in Vlaanderen. Wel merkte hij op dat Vlamingen doorgaans eerder liefhebbers zijn van verse voeding, wat achteraf gezien een eerste aanwijzing was van de sluiting in Vlaanderen. 

Toch is de diepvriesspecialist niet ontmoedigd door de laatste ontwikkelingen in het Vlaamse Gewest. Zo is de opening van de volgende Belgische winkel gepland voor 20 augustus in Genval, waardoor Picard in Wallonië in totaal vijf vestigingen zal tellen. In Brussel staat de teller op elf, terwijl Vlaanderen alleen de vestiging in Knokke overhoudt.