Petit Forestier is een begrip op de markt van koelvoertuigen, -containers en -meubelen. Het familiebedrijf verhuurt de grootste en milieuvriendelijkste koeloplossingen, en dat op een uiterst flexibele manier voor merken en retailers.

Petit Forestier is al sinds zijn oprichting in 1907 marktleider op het vlak van koelingen. Ondertussen is het actief in 22 verschillende landen en telt het bedrijf vandaag naast 5.300 koel-/vriescontainers liefst 50.000 koel-/vriesmeubelen. “We zijn een partner op het vlak van in-store activaties en capaciteit, waarbij we zelf het hele logistieke en opslagverhaal op ons nemen. We werken rechtstreeks samen met retailers en verhuren ook aan producenten die hun gamma in de winkels tentoonstellen”, schetst Sales Manager voor de Belux Björn Vlassenbroeck. 

Kleinere oplossingen

In zijn verhuuraanbod koelmeubelen werkt Petit Forestier met liefst 25 verschillende soorten oplossingen, van zelfbedieningsbakken tot wandkoelingen en alles daartussen. De toestellen krijgen een steeds innovatiever karakter. “We krijgen ook meer en meer de vraag naar kleinere oplossingen met een beperktere footprint. Enerzijds omdat bij veel retailers de beschikbare ruimte daalt en anderzijds met oog op de vergroening. Daarom zijn we ook een samenwerking aangegaan met Coolio, wereldleider in promotionele koeloplossingen. Via hen kunnen we nu ook een makkelijk transporteerbare koeling van amper 45 op 45 centimeter aanbieden.”

Petit Forestier speelt met zijn koelmeubelen in op de groeiende out-of-home markt en kleine retailer. “Daarom hebben we in een model geïnvesteerd waarmee je makkelijk kunt switchen tussen positieve en negatieve temperaturen. Een klant kan zo’n koelmeubel het ene seizoen inzetten voor ijsjes en het andere voor pakweg frisdranken. Met die polyvalente werkwijze hoef je een investering slechts één keer te maken. Bovendien vermijd je zo extra transport en opslag tussen de huurperiodes, wat bijdraagt aan de vergroening. Samen met merken en retailers kijken we zoveel mogelijk naar de logistieke kost, zowel qua prijs als qua ecologische voetafdruk. Ook op het vlak van branding werken we almaar meer met magnetische en herbruikbare producten.”

Petit Forestier
©

Petit Forestier

Totale ontzorging

Petit Forestier is de enige Belgische speler die in het hele land opereert en toestellen verhuurt voor heel uiteenlopende periodes, van één dag tot vijf jaar lang. “Als grote speler kunnen wij met onze full service de klant een totale ontzorging bieden. We werken met een geïntegreerd netwerk voor aftersales. Bij storingen sturen we zo snel mogelijk een technieker ter plaatse. Indien nodig kunnen we een defect toestel in geen tijd verwisselen. We hebben ook een eigen logistieke én brandingdienst. We kunnen het toestel op voorhand personaliseren volgens de wensen van de klant en leveren de installatie op de correcte datum tot op het gewenste verkooppunt.”

Het bedrijf zet ook steeds harder in op oplossingen voor e-commerce, zoals fietskoeriers en home delivery met koelvoertuigen. “Sinds de coronacrisis worden we steeds vaker ingeschakeld door foodservicebedrijven, mede omwille van ons flexibele karakter. Die partijen kennen een almaar hogere nood aan extra voertuigen, maar de aankoop van zo’n voertuig kan vaak tot een jaar oplopen. Wij springen daar flexibel op in met onze verhuuroplossingen, zowel voor korte als langdurige contracten. Ook in dit verhaal zetten we volop in op de energietransitie. Zo hebben we al verschillende elektrische voertuigen in het gamma opgenomen, met een verhoogd laadvermogen en degelijke autonomie. Onze ambitie is om de grootste, ecologisch verantwoorde aanbieder van tijdelijke en semipermanente koeloplossingen te worden op wereldniveau. Dit houdt in dat we processen vereenvoudigen en onze werking vergroenen in allerlei vormen: van energietransitie in onze voertuigenvloot, over recyclage tot zonnepanelen op onze gebouwen.”

Meer info?

Het volledige assortiment van Petit Forestier: www.petitforestier.com

Klik hier!