Het palletiseren van leveringen gaat vaak samen met een laatste voorzorgsmaatregel: de pallet wordt omwikkeld met een laag wikkelfolie. Een nieuwe oplossing maakt het nu mogelijk om dezelfde taak uit te voeren met behulp van een rol papier.

Deze innovatie is het resultaat van een samenwerking tussen Mondi, een grote speler op het gebied van duurzame verpakkingen en papier, en Robopac, een fabrikant van palletwikkelmachines. De nieuwe papierwikkelmachine van Robopac gebruikt de Advantage StretchWrap van Mondi, een 100% kraftpapier dat uitstekende bescherming biedt voor gepalletiseerde goederen dankzij de grote sterkte, perforatieweerstand en spanningsabsorptie. Het papier is gemaakt van verantwoord verkregen hernieuwbare materialen en bevat geen plastic of coatings, waardoor het volledig recyclebaar is in de bestaande afvalstromen overal in Europa.

De halfautomatische of volautomatische machines van Robopac kunnen beide worden uitgerust met de Advantage StretchWrap van Mondi, waardoor klanten het plastic dat nu de industriestandaard is kunnen vervangen door papier. Een onafhankelijke levenscyclusanalyse heeft aangetoond dat de Advantage StretchWrap een veel gunstigere impact heeft op het milieu, met een CO2-uitstoot die 62% lager ligt dan die van nieuwe plastic stretchfolie en 49% lager dan die van plastic stretchfolie die is gemaakt van 50% gerecycled materiaal.

De halfautomatische machine kan een rol Advantage StretchWrap van 25 kg verwerken en tot 40 palletten per uur omwikkelen met één enkele rol. De volautomatische papierwikkelmachine kan met één rol tot 750 palletten omwikkelen, wat neerkomt op 60 pallets per uur.

Gondola Magazine

Dit artikel komt uit de september editie van Gondola Magazine. Benieuwd naar andere artikels? Neem dan snel een abonnement!

Klik hier!
Gondola Magazine