Gisteren opende Panos zijn 100ste city-winkel in Namen. De nieuwe zaak past perfect in de groeistrategie van de Belgische marktleider. De broodjesketen is namelijk bezig met een groot expansieoffensief in Wallonië. Zo opent midden december een nieuwe vestiging in Doornik. 

Na Moeskroen, Bergen, Louvain-la-Neuve en Messancy, is het de beurt aan Namen. De broodjesketen Panos opent er namelijk zijn 5e Waalse City-winkel in de Rue de Fer, de belangrijkste winkelstraat van de stad. De winkel die wordt uitgebaat door Patrick De Craecker en Emmanuel Pierrard, allebei jarenlang getraind als traiteur, is ondertussen de 100ste Panos City-vestiging van het bedrijf. In totaal heeft de keten namelijk 96 vestigingen in België en 4 in Nederland. “Panos zet sterk in op de uitbouw van het Panos City-concept”, vertelt Karl Selleslags, managing director bij Panos. “We vieren intussen al de opening van de 100ste Panos City. Het overgrote deel van de Panos City’s wordt uitgebaat door franchisenemers. Dankzij deze ondernemers ontstaat er een waardevolle connectie tussen Panos en lokale gemeenschappen. Zo kan Panos een goede service bieden die perfect aansluit op de lokale verwachtingen.”

In het moderne pand draait alles rond beleving, gastvrijheid, een snelle service en verse, kwalitatieve producten. Bovendien werd de vestiging die vroeger schoenwinkel Bocage herbergde, volledig opgeknapt.  “Aan de renovatie is een grondige studie voorafgegaan. We wilden de uitstraling van de klassieke gevel behouden en combineren met een moderne inrichting die aan de verwachtingen van onze klanten voldoet. De verbouwing heeft iets langer geduurd dan we oorspronkelijk hadden ingeschat, maar het resultaat mag er zeker wezen”, besluit Patrick De Craecker, uitbater van de vestiging in Namen. 

De nieuwe zaak past perfect in de groeistrategie van de Belgische marktleider voor belegde broodjes, zoete bakkerijproducten en warme snacks. Die wil namelijk starten met een groot Waals expansieoffensief. “We willen de volgende jaren sterk inzetten op meer verkooppunten in Wallonië”, vervolgt Karl Selleslags. Zo laat Panos ons weten dat er half december nog een vestiging in Doornik volgt. Op nieuwe locaties voor volgend jaar is het echter nog even wachten...