De palmolievrije margarine van 'The Flower Farm’ is vanaf nu in België te koop. Deze margarine is gebaseerd op sheaboter in plaats van palmolie, waardoor de vraag naar palmolie afneemt, minder palmolieplantages nodig zijn, wat leidt tot minder kans op ontbossing van het regenwoud. “Nu is The Flower Farm ook helemaal klaar om de Belgische supermarkten te veroveren” vertelt Marcel Van Wing, oprichter van The Flower Farm.

Margarine met een missie

The Flower Farm
©

The Flower Farm

The Flower Farm wil ontbossing van het tropisch regenwoud tegengaan door de aanleg van palmolieplantages te stoppen. Daarom brengen ze een margarine op de markt die 100% palmolievrij en plantaardig is. Terwijl klassieke margarine tot 50% procent uit palmolie bestaat, gebruikt The Flower Farm een alternatief: sheaboter. Sheaboter is een soort boter die al honderden jaren bekend staat om zijn goede eigenschappen en wordt gewonnen uit noten van de Karité boom. Er groeien er ca 2 miljard in het wild en er worden geen oerwouden voor gekapt. De bomen groeien op natuurlijke wijze in de Savanne en worden met respect behandeld omdat het een belangrijke inkomstenbron is van de mensen die rond de bomen wonen.

Met 13 miljoen verkochte producten tot en met juli 2022 kon The Flower Farm al zo’n 560.000 kilo palmolie besparen, en spaarde het op die manier maar liefst 1,5 miljoen vierkante meter palmolieplantage uit. ​ En echt iedereen kan meehelpen in de strijd tegen ontbossing: één gezin van 4 mensen kan al in één jaar tijd 44m2 regenwoud redden (voor meer info, zie de website van The Flower Farm). 

Vanaf nu kan de Belgische consument de duurzame margarines vinden in Delhaize en later ook in andere supermarkten. Mogelijke drempels worden weggenomen: de prijs, verpakking, verkooppunten, en smaak zijn allemaal gelijkwaardig aan die van gewone margarine … het enige verschil is dat de palmolie vervangen is door Regenwoudvriendelijke sheaboter.

The Flower Farm
©

The Flower Farm