Artis Historia is terug van weggeweest. Vanaf deze maand kunnen Belgische gezinnen weer punten sparen en die voor prenten inwisselen. Uitgeverij Concrea gaat hiervoor een samenwerking aan met Carrefour.

Jarenlang was het sparen van Artis Historia-punten een vaste hobby van heel wat Belgische gezinnen. Uit cijfers blijkt dat in 2001 1,25 miljoen gezinnen Artis Historia-punten spaarden om die voor prenten te kunnen inwisselen. Artis Historia bracht in 1948 haar eerste boek uit en kende een groot succes totdat de eigenaar ervan in 2004 failliet ging. In 2014 kocht uitgeverij Concrea echter de rechten van Artis Historia, om de formule vandaag opnieuw leven in te blazen. Je kan vanaf deze maand namelijk terug punten sparen bij Carrefour.

Het Paninisucces achternaConcrea blijft daarbij trouw aan de succesformule die Artis Historia groot maakte: consumenten sparen punten die ze voor prenten inwisselen, om ze dan in een boek te plakken. Artis Historia weet dat die formule vandaag nog aanslaat; de Panini-boeken van de Belgian Red Devils die Carrefour in 2014 en 2015 uitbracht zijn hiervan het mooiste voorbeeld en motiveerde de nieuwe eigenaar van Artis Historia om aan een doorstart te werken.

Huismerk Carrefour

En laat het net Carrefour zijn die een belangrijke partner van Artis Historia wordt. Op zo’n 40-tal huisproducten van het merk Carrefour komen Artis Historia-punten die de klant in de 750 vestigingen – Hypermarkten Carrefour, Market en Express – van de warenhuisgroep zal vinden. Enkele voorbeelden van die 40 producten van het huismerk Carrefour zijn: brood (2 Artis Historia-punten), verschillende soepen (1 Artis Historia-punt), melk (4 Artis Historia-punten), frangipane-koeken (1 Artis Historia-punt). Artis Historia en Carrefour sluiten daarbij niet uit dat het aantal producten met punten op de verpakking kan toenemen, of dat anderen leveranciers ook in het puntensysteem zouden stappen.

Punten voor prenten inwisselen

Waar het voor de consument allemaal om draait is uiteraard dat hij zijn punten gratis kan omruilen voor prentjes die hij dan in het bijhorende boek kan plakken. Het nieuwe Artis Historia verandert niks aan die succesformule. De consument die vanaf september 2015 punten op de verpakkingen van Carrefour-producten vindt en 500 punten heeft gespaard, kan ze in één keer voor alle prentjes van het eerste Artis Historia-boek omruilen. Dit kan vanaf 6 november in 45 Hypermarkten Carrefour van het land.

Verschillende nieuwe boeken

De eerste reeks Artis Historia-boeken die in de winkelrekken zal komen, richt zich voornamelijk op de jeugd. Het gaat hier over educatieve stickerboeken rond o.a. paarden, honden, katten en dit in een moderne vormgeving. De prentjes zijn uiteraard zelfklevend en worden in het bijhorende boek geplakt. Om de 3 maanden zal Artis Historia verschillende nieuwe boeken op de markt brengen, waarmee de keuze snel zal aandikken. De 45 Hypermarkten Carrefour worden niet alleen een vast adres voor het omruilen van de punten in prenten, maar zullen de boeken ook in hun boekenafdeling een duidelijke plaats en een aantrekkelijk prijs geven. De eerste stickerboeken rond lievelingsdieren zullen voor slechts 5,95 euro aangeboden worden, afgewerkt met een harde kaft.

Oude punten: te bekijken

De nieuwe punten van Artis Historia zien er quasi hetzelfde als toen uit. Voorlopig zal men alleen de nieuwe punten voor prenten kunnen inwisselen. De nieuwe eigenaar heeft namelijk geen concreet beeld van het aantal oude punten. Of de oude punten nog omgeruild zullen kunnen worden, is vandaag dus niet duidelijk. 

Lees ook: Artis Historia verrijst uit zijn as