Het zijn moeilijke tijden voor slagerij Renmans. In 2023 moest de keten opnieuw 14 vestigingen sluiten, meldt De Tijd. Dat brengt het aantal gesloten vestigingen sinds 2016 op 45.

Hoewel Renmans nog steeds 249 slagerijen heeft in ons land, begint het aantal fors te slinken. Zo verdwenen er sinds 2016 maar liefst 45 winkels, waaronder 14 in 2023, onder meer in Herentals, Geel, Mariakerke en Eeklo. Ook in het Groothertogdom Luxemburg ziet de keten zijn aantal winkels fors dalen: sinds 2021 ging het aantal van 31 naar 9 slagerijen. Nochtans zag de toekomst van Renmans er bij de start van zijn samenwerking met discounter Aldi rooskleurig uit en werden al zijn activiteiten dan ook snel overgeheveld naar de Aldi-Supermarkten. Consumenten die hun boodschappen deden bij Aldi, stopten nadien immers vaak bij de slagerij van Renmans voor vers vlees. Een succesformule zo bleek, maar aan die mooie samenwerking kwam al snel een einde toen Aldi zelf startte met de verkoop van vers vlees. Daardoor was er op sommige plaatsen geen nood meer aan de slagerijen van Renmans, waaronder in Wetteren en Wilrijk, en moesten sommige vestigingen dan ook noodgedwongen hun deuren sluiten, meldt De Tijd. Al is de samenwerking tussen Renmans en Aldi niet volledig ten einde: zo mag de slagerijketen nog een deel van het assortiment leveren, maar moet het daarbij wel concurreren met andere spelers zoals Plukon.

Ondanks de moeijlijke tijden blijft de slagerijketen nog steeds eigen winkels openen, los van Aldi. Zo heeft het plannen om in Wetteren een nieuwe winkel te bouwen, vervolgt De Tijd. Daarnaast zet Renmans zijn expansie ook voort in Frankrijk, waar het inmiddels 98 winkels heeft en waar het actief is onder de naam "Henri Boucher".