De opening van de nieuwe winkel aan de Koning Leopoldlaan in Lommel die op 25 oktober zijn deuren zou openen, wordt uitgesteld. De vergunning werd onverwachts ingetrokken na bezwaar van concurrenten.

“De opening van onze nieuwe Jumbo winkel aan de Koning Leopoldlaan in Lommel op 25 oktober aanstaande moeten wij helaas uitstellen”, zo maakte Jumbo het nieuws zelf bekend via een persbericht. Dat de nieuwe vestiging zijn deuren pas later zal kunnen openen is te wijten aan bezwaar dat is ingediend tegen de vergunning door concurrenten. “Dit heeft geleid tot een onverwachte vernietiging van de reeds verstrekte vergunning. We zijn in overleg met de betrokken overheidsinstanties om dit zo spoedig gerepareerd te krijgen en hopen onze winkel zo snel mogelijk alsnog te kunnen openen. Zodra meer bekend is over de nieuwe openingsdatum maken we dit bekend”, vervolgt Jumbo.

De keten betreurt dat de opening wordt uitgesteld en hekelt het feit “dat sommige concurrenten het kennelijk nodig vinden om de komst van Jumbo via juridisch getouwtrek proberen tegen te houden, in plaats van de concurrentie in de markt aan te gaan op prijs, assortiment en service”. Jumbo benadrukt dat dit geen goed nieuws is voor de Belgische consument. “Het komt de diversiteit en pluriformiteit van het supermarktaanbod in de markt in ieder geval niet ten goede en vergunningsaanvraagprocessen worden op deze wijze oneigenlijk beïnvloed vanwege concurrentiedoeleinden”, klinkt het.

Het is niet de eerste keer dat Jumbo hinder ondervindt bij het openen van nieuwe winkels. In een interview met Het Laatste Nieuws vorige maand gaf Belgisch directeur Peter Isaac te kennen dat er bijna voor elk project systematisch beroep wordt aangetekend, en dat er zelfs wanneer dat beroep wordt afgeketst soms nog eens extra beroep wordt aangetekend. Ook in Lommel kennen ze ondertussen het probleem. Zo tekende Carrefour Market Alma in het verleden al beroep aan tegen de bouwvergunning van de winkel, iets wat uiteindelijk werd afgewezen. Maar nu lijkt het erop dat de supermarktketen in kwestie opnieuw in beroep gaat.

Ondanks deze tegenslag is Jumbo vastbesloten om verder te groeien in de Belgische markt. “Wij zijn optimistisch en hebben voor dit en komend jaar diverse locaties in de pijplijn waardoor ons winkelnetwerk blijft uitbreiden. Ook in Lommel hopen we zo snel mogelijk de Belgische klanten alsnog te mogen verwelkomen”, besluit de retailer.