Na Asda openen ook de Britse retailers Tesco en Waitrose afhaalpunten in metrostations in Londen. Klanten kunnen hun online bestellingen zo afhalen in metrostations en naastgelegen parkeerplaatsen.

In november opende supermarktketen Asda zes afhaalpunten op parkeerterreinen in Londense metrostations. Ze wordt daarin nu door Zowel Tesco als Waitrose gevolgd. Ook zij gaan op zes locaties bij metrostations pickup points uittesten. Tesco opende afgelopen week een eerste afhaalpunt in het station Rayners Lane. Het gaat om een gekoelde bestelwagen op het parkeerterrein van het metrostation. Waitrose zou voor ombemande afhaalkluisjes in de metrostations zelf kiezen.

Andrew Yaxley (managing director Tesco regio Londen) zegt dat de nieuwe dienst de klanten meer flexibiliteit moeten bieden. “Ze krijgen meer opties om hun bestellingen op te halen op een tijd en locatie die hen het beste past.”

“De klant de mogelijkheid geven om hun boodschap onderweg naar huis op te pikken is een belangrijke factor voor de versterking van de fenomenale groei van Waitrose.com”, zegt Robin Phillips (directeur e-commerce Waitrose) dan weer.