Nadat het Nederlandse Macintosh Retail Group vorige week officieel failliet verklaard werd, vragen nu ook de Nederlandse dochterketens Manfield, Dolcis, Pro Sport, Invito, Steve Madden en Macintosh E-commerce het faillissement aan. Dat heeft Macintosh bekend gemaakt.

De bewindvoerders John Huppertz en Ben Meijs van Hoogenbosch Retail Group en haar dochterondernemingen Dolcis, Manfield, Invito and PRO Sport hebben, net als de e-commercepoot Macintosh E-commerce en Steve Madden hebben bij de rechtbank van Maastricht een verzoek ingediend tot het omzetten van de surseances van betaling in een faillissement. De rechtbank zal zich vandaag nog over het verzoek buigen, maar algemeen wordt verwacht dat de zeven vennootschappen failliet verklaard zullen worden. Alle winkels en webshops blijven voorlopig gewoon open.

 

Scapino vraagt bescherming tegen schuldeisers

Verder vraagt ook Scapino, de schoenenwinkelketen die tot voort kort ook nog actief was in ons land, nu bescherming tegen zijn schuldeisers. Ook hier wordt vandaag nog een uitspraak in verwacht. Daarmee is de Belgische tak van Brantano de enige Macintosh-keten die nog geen uitstel van betaling heeft aangevraagd, aldus De Tijd.

Overnamegesprekken aan de gang

De bewindvoerders zijn op dit moment samen met de banken in gesprek met overnamekandidaten voor de Macintosh Groep (Brantano, Scapino, etc.). Daarbij worden alle scenario’s onderzocht, inclusief een verkoop van delen van de groep.