Het sociaal conflict is voorbij en Lidl zet zijn hoge expansietempo weer verder: twee winkels openen of heropenen deze week hun deuren in Vlaanderen. De eerste deze woensdag in Willebroek, de tweede in Mechelen, in het Malinas retailpark, waar op 28 oktober ook de eerste Albert Heijn XL zijn intrede doet.

In Willebroek heeft de winkel een grondige facelift gekregen. Hij strekt zich nu uit over een winkeloppervlakte van 1.313m², telt 104 parkeerplaatsen en voorziet 2 laadpalen zodat klanten gratis hun elektrische wagen of fiets kunnen opladen. 10 nieuwe collega’s zullen het bestaande team van 16 medewerkers versterken.

In Mechelen doet een gloednieuwe Lidl-winkel zijn intrede in het winkelpark Malinas. Dit verkooppunt van 1.526m² is omgeven door een parkeerterrein met 853 plaatsen. In totaal zullen er meer dan 30 werknemers aan de slag gaan. Met de aanstaande opening van België's eerste Albert Heijn XL in hetzelfde winkelpark, groeit het winkelaanbod in Mechelen, net als de concurrentie. Naast Lidl en Albert Heijn XL biedt Malinas onderdak aan 19 andere retailers, waaronder Jysk, eggo, Leen Bakker, JBC, C&A, AS Adventure, X2O, Vanden Borre, AVA, Juntoo en Action, wat vaker in B-locaties te vinden is dan in een prestigieus winkelcomplex.