Een 32-jarige winkelbediende van Colruyt is overleden na besmetting met het coronavirus. In een veelgedeelde boodschap op Facebook drukt een anoniem personeelslid zijn bezorgdheid uit: “Onze grootste vrees komt uit”. Colruyt neemt extra maatregelen om zijn personeel te beschermen.

De 32-jarige winkelmedewerker van Colruyt in Vorst overleed in de nacht van woensdag op donderdag. Hij had positief getest op het coronavirus en was al eerder in quarantaine geplaatst. Waar en hoe hij is besmet geraakt, is niet duidelijk, maar het overlijden zorgt voor grote ongerustheid bij het personeel. In een anonieme, veel gedeelde post op Facebook klinkt het als volgt: “Onze grootste vrees komt uit. Na de hamsterwoede drie weken geleden is er enorm veel werk op onze schouders gevallen om de rekken weer gevuld te krijgen. Het begint bij ons allemaal door te dringen hoe ernstig corona kan zijn, dat we absoluut niet veilig zijn op ons werk en dat dit nog maanden kan duren. Velen beginnen zich af te vragen waarom ze dit voor hetzelfde loon blijven doen; de job is immers niet hetzelfde.” 

Colruyt reageerde in de media al door te beklemtonen dat het er alles aan doet om zijn medewerkers in een zo veilig mogelijk kader te laten werken. Woordvoerder Hanne Poppe: “We willen graag benadrukken dat we, net zoals de hele sector, er alles aan doen om voor onze medewerkers een zo veilig mogelijk kader te scheppen. Dat wil zeggen dat we daarbij de maatregelen van de overheid strikt navolgen, zoals het ter beschikking stellen van handschoenen, voortdurend vragen dat voldoende afstand bewaren... Ook mondmaskers stellen we ter beschikking voor de medewerkers die er gebruik van willen maken, en we sturen op dagelijkse basis bij.”