De onderhandelingen over de herstructureringen bij Delhaize worden, zoals de vakbonden al van in het begin hadden gevraagd, pas na de zomer verder gezet. De eerstvolgende vergadering gaat door op 8 september.

Op de ondernemingsraad van 25 juni kwamen de directie van Delhaize en de vakbonden overeen om de onderhandelingen over de zomer te tillen. De vakbonden, die daar al van bij de aankondiging van de herstructurering op aandrongen, halen daarmee hun slag thuis.

De bonden hadden samen meer dan 900 vragen over de financiële context van Delhaize gesteld. Daar hebben ze naar eigen zeggen maar gedeeltelijk antwoorden op gekregen. “We zullen de zomervakantie nodig hebben om het cijfermateriaal dat we vandaag hebben gekregen, uit te pluizen”, zei Veerle Verleyen van de christelijke bediendebond LBC na afloop van de vergadering aan persagentschap Belga.

Knoops aanwezig

In tegenstelling tot de vorige ondernemingsraad, was CEO Denis Knoops deze keer wel aanwezig. Hij heeft zich bij de vakbonden ook geëxcuseerd voor zijn afwezigheid op de vorige vergadering. Delhaize wil de onderhandelingen naar eigen zeggen nu in alle sereniteit kunnen voeren.

De vakbonden sluiten nieuwe stakingen, ook tijdens de vakantiemaanden, niet uit.