Ondanks de onzekerheid rond de toekomst van Albert Heijn in ons land, zet het bedrijf zijn expansie voort. Op de planning staan filialen in Zaventem, Hasselt en Ternat. En daar zouden er in de toekomst nog meer bijkomen.

We lieten u eerder al weten dat er over het lot van Albert Heijn in België pas in 2019 beslist zal worden. Sinds de fusie van Ahold en Delhaize, bleef de groep maar zijn wens herhalen om Delhaize te laten uitgroeien tot “de favoriete supermarkt van de Belgische consument”. De nieuwe strategie waar Delhaize momenteel aan werkt, zou het bedrijf dan ook moeten helpen om die missie te voltooien. Toch is de wens van Delhaize erg tegenstrijdig, aangezien de groep ook nog een ander concurrentieel merk in handen heeft dat van een beter prijsimago geniet, namelijk Albert Heijn.

Vorig jaar liet de directie van Ahold Delhaize weten dat van zodra de versterking van Delhaize voor de consument geslaagd is, het bedrijf alle Ahold Delhaize-winkels in België onder de Delhaize-vlag wil brengen. Dat zou echter betekenen dat Albert Heijn op lange termijn zou verdwijnen van de Belgische markt, ofwel doordat het bedrijf zal omgevormd worden tot een Delhaize ofwel omdat de winkel wordt overgenomen door iemand anders. Pas begin 2019 zullen we het verdict weten.

Ondanks het feit dat de Nederlandse retailer dreigt te verdwijnen op de Belgische markt, zet Albert Heijn zijn expansie onvermoeibaar voort. Momenteel heeft het bedrijf 37 winkels in zijn bezit, verdeeld over heel Vlaanderen. Met de volgende drie openingen op de planning wordt dat aantal tegen het einde van dit jaar opgetrokken tot 40 verkooppunten. En daar zouden er in de toekomst nog wel eens heel wat kunnen bijkomen. Of dat is toch tenminste het geval bij de familie Peeters-Govers , franchisepartner van Albert Heijn (met Zaventem en Ternat: 7 AH-franchisewinkels), die nog verdere groeiplannen koestert in Vlaanderen. Mochten de AH-winkels in de toekomst dan toch worden omgebouwd tot Delhaize-verkooppunten dan zouden de filialen van de Nederlandse retailer, die te dicht bij een Delhaize liggen, wel eens kunnen verdwijnen.