Nomad Foods, eigenaar van Iglo Group, heeft de overname afgerond van de activiteiten van de Findus Group in Europa en Scandinavië. Hierdoor wordt Nomad Foods het grootste bedrijf in diepvriesproducten in Europa, met nummer 1-posities in negen landen: België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Portugal.

Stéfan Descheemaeker, Chief Executive Officer van Nomad Foods: “Het aanvullende karakter van onze footprint en de kracht van onze gecombineerde merken in heel Europa zorgen voor een forse schaalvergroting en het concurrerende aanbod van Nomad Foods. De merken Birds Eye, Iglo en Findus vervulden in de afgelopen decennia sleutelrollen bij het vaststellen van de sector diepvriesproducten. Samen zijn ze beter gepositioneerd om consumenten in heel Europa verse en gezonde maaltijden te blijven bieden. Ons doel op lange termijn is om Nomad Foods te laten groeien tot een wereldwijd voedselbedrijf met marktleidende merken.”

De overname van Findus Group door Nomad Foods stelt zowel Iglo als Lutosa in staat hun positie in de Belgische markt te versterken. Beide bedrijven hebben al een rijke geschiedenis in België en ze delen de passie voor voeding. Onder Nomad Foods kunnen zij consumenten een aanvullend aanbod en meer keuze in diepvriesproducten geven. Verder maakt de overname het voor beide bedrijven mogelijk hun best practices en expertise te delen en hun kennis samen te brengen, en zo alle kansen die de diepvriessector te bieden heeft, te benutten.