De Nederlandse webshop 123inkt is voortaan ook in Franstalig België actief. De specialist in inktpatronen en toners lanceerde gisteren de webshop 123encre.be. 

Na Coolblue en bol.com – welsiswaar pas vanaf volgend jaar – is 123inkt is één van de eerste Nederlandse webshops die de Franstalige markt in België betreedt. 

De belangstelling van de Nederlandse onlinespelers voor Wallonië en Franstalig Brussel is groot. De kosten om een tweetalige site te bouwen schrikken vaak af, maar dat wordt deels gecompenseerd door het feit dat de logistieke organisatie al aanwezig is. “De Belgische markt groeit hard en biedt volop kansen. Zo’n 40% van alle 11 miljoen inwoners van België spreekt Frans. Daar ligt dus nog enorm veel potentie om te groeien. De lancering van 123encre.be moet zorgen voor een sterkere positie in deze markt”, stelt Gerben Kreuning, directeur van 123inkt. 

Naast de handleidingen, veelgestelde vragen en aanvullende documentatie, moesten zo’n 65.000 pagina’s vertaald worden. Het bedrijf voltooide dit grote project met in-house specialisten. 

Het Nederlandse bedrijf is al sinds 2003 in België actief. Tot nu toe was het alleen mogelijk om bestellingen te plaatsen via de Nederlandstalige website 123inkt.be. Met 2,5 miljoen klanten zou het de marktleider zijn op gebied van inktpatronen en toners. De webshop breidde inmiddels ook uit naar kantoorbenodigdheden.

Op 123encre.be gelden dezelfde voorwaarden als op 123inkt.be: klanten kunnen kosteloos achteraf betalen. Als ze voor 23:59 uur bestellen, wordt hun pakje de volgende dag geleverd.