Exact een maand na de grote staking bij Delhaize zijn er nog altijd winkels die te kampen hebben met lege rekken. Volgens Delhaize is dat nog altijd het gevolg van de verstoringen in de distributiecentra.

Een maand geleden bleven de distributiecentra in Zellik en Ninove drie dagen dicht. Die acties hebben vandaag nog altijd een invloed op de bevoorrading bij Delhaize. In veel winkels blijven er rekken leeg. Delhaize erkent de situatie, maar benadrukt dat er in veel winkels helemaal geen problemen zijn. In hoeveel supermarkten er wel problemen zijn, kan het bedrijf niet zeggen. 

Extra middelen“Sovjetallures”, klinkt het in De Morgen. De vergelijking met een Poolse supermarkt uit de jaren ’80 valt op Twitter. Neen, de lege rekken doen geen goed aan het imago van Delhaize. De retailer zet dan ook extra middelen in om tegen eind deze week alle rekken weer vol te krijgen. Delhaize zet extra middelen in, laat meer vrachtwagens uitrijden en sluit zelfs het werken met extra leveranciers niet uit.

De vraag is of het probleem hiermee opgelost is. Zolang de sociale onrust bij Delhaize aanhoudt, is er kans op acties en verstoringen van de bevoorrading. Uit de open brief van de vakbonden blijkt dat directie en personeel nog erg ver van elkaar staan. Als de rekken tijdens de oh zo belangrijke eindejaarsperiode leeg blijven, zou dat de retailer wel eens heel veel pijn kunnen doen.

Lees ook: Stakingen wegen op resultaten Delhaize